El Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i l’Escola d’Enginyeria de la UAB han organitzat aquest any el programa «Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci«, per donar a conèixer les tecnologies clau per respondre als reptes de la mobilitat intel·ligent i fomentar l’emprenedoria en aquest sector (amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement i el cofinançament del FSE, a través del Programa Catalunya Emprèn).
El curs ha comptat amb la participació de 38 joves de perfils diversos -investigadors, emprenedors, estudiants d’enginyeria, dissenyadors i professionals-. Durant sis mesos, els joves han rebut formació sobre tecnologies emergents en l’àmbit del transport intel·ligent i de gestió empresarial i nous models de negoci. I paral·lelament han treballat el seu propi projecte, dissenyant noves solucions acompanyats d’experts tecnològics i empresarials, que els han donat suport per poder apropar la seva idea al mercat.
Els sis projectes que s’han desenvolupat al llarg del Programa es van presentar el dimarts 27 de juny a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB en una exposició concurs realitzada davant d’un jurat especialitzat del qual formava part E.Urruticoechea, Director d’Innovació d’IDNEO.

La idea seleccionada com a millor proposta va ser CheckUp, un dispositiu que permet fer un diagnòstic automàtic dels danys d’un vehicle de lloguer.

Per a més informació clic aqui.